Biografie

Begin jaren negentig heeft Broeri haar opleiding gevolgd aan de Vrije Academie te Den Haag. Zij heeft zich door de jaren heen autodidactisch ontwikkeld en heeft vele exposities op haar naam staan en werkt ook in opdracht.

Broeri werkt met acryl-, olieverf en gemengde technieken op linnen. Zij kiest voor alle formaten, van heel klein tot zeer groot. In haar eerste jaren als zelfstandig beeldend kunstenaar bepaalde het expressionisme de stijl van haar werk. Vervolgens richtte haar aandacht zich voornamelijk op vrouwen. Wat leidde tot een aantal "Faces to Remember" exposities.

Na "Faces to Remember" ontwikkelde haar stijl zich op een impressionistische wijze naar een vorm van magisch realisme. Zij werkte niet meer met een overdadig kleurgebruik. Soberheid werd haar kracht. Toch was zij in staat haar modellen een uitstraling te geven, die een diep gevoel van melancholie in haar werk verried. Er was rust ontstaan.

Haar stijl ontwikkelde zich daarna verder. Zij werkte met zwarte contourlijnen en diverse grijstinten met een enkel rood accent. Bovendien besloot zij vrijwel alle details uit de gezichten en lichamen weg te laten. De kracht werd zo hevig dat er een sterke emotie uit haar werk sprak. Dit heeft geleid tot de "Zero Sequence" serie. De opdracht die zij zich hierbij stelde: "Hoe meer ik weg laat, des te meer ik kan laten zien".
Momenteel gaat zij experimenteel verder met warme kleuren op een abstracte wijze. Zo is de serie "Spanish Songs" ontstaan.

Broeri is ook gedichten gaan schrijven. Op basis van 10 gedichten heeft zij 10 grote schilderijen geproduceerd die in tegenstelling tot haar abstracte werk weer in figuratieve stijl zijn geschilderd. Deze werken zullen binnenkort samen met de gedichten geëxposeerd worden.